Servicii personalizare textile

Fiecare articol de îmbrăcăminte din colecția noastră este predestinat personalizării, altfel nici nu s-ar fi aflat pe această platformă. Ce tehnici de personalizare folosim, pentru ce fel de materiale sunt adecvate și la ce cantități sunt recomandate aceste technici, veți afla aici.

  • Servicii personalizare textile oferite de Logofashion
  • Textile blanco pentru personalizare

   

E timpul să ieși în evidență

Finisarea textilelor prin broderie sau anumite procese de imprimare, aplicând logo-ul, numele sau sigla unui brand, a fost întotdeauna considerată una dintre cele mai optime tehnici de promovare a campaniilor de marketing unei companii. Țesătura materialelor textile de la brandurile colaboratoare asigură o suprafață netedă pentru imprimare si o rezistență deosebită la spălat, condiții foarte importante pentru un finisaj textil de succes – și bineînțeles pentru imaginea ta.

Pe această pagină ne-am dori să vă furnizăm câteva informații de bază privind procesele de personalizare. Totuși, fiecare cerere are un caracter individual, de aceea Logofashion Corporate evaluează individual cerințele clienților și oferă soluțiile cele mai potrivite pentru fiecare client în parte.

Broderia

Broderia se distinge prin rafinament, atribuie vestimentației un caracter nobil, exclusivist și este considerată una dintre cele mai durabile variante de personalizare textilă. În broderia modernă imaginea/sigla dorită sunt digitalizate, broderia efectuându-se prin mașini de brodat dotate cu o technologie superioară cu unul sau mai multe capete de lucru. O mașină de brodat poate produce pana la 15 culori în mod automat, clientului punându-i-se la dispoziție o gamă de cel puțin 500 de fire de ațe diferite pentru o brodare conform identității companiei, pe care clientul nostru o reprezintă. Avantaj: chiar și motivele multicolore pot fi calculate ca o broderie monocromă.

Serigrafia

Serigrafia este unul din cele mai cunoscute procedee de imprimare textilă. O imprimare prin serigrafie convinge datorită culorilor intense, detaliilor minuțioase și durabilității rezultate, chiar și după mai multe spălări. Această tehnologie de imprimare de înaltă calitate oferă o varietate aproape nelimitată de culori și de posibilități de design. Cernelurile serigrafice au o rezistență foarte mare la lumină și intemperii. Pentru realizarea serigrafiei este necesară efectuarea unei site pentru fiecare culoare, acest proces cauzând costuri fixe relativ ridicate pentru canități mici. Metoda este deosebit de utilă atunci când cantități mari se preconizează a fi realizate la un preț minimal.

Transferul termic

Prin transfer termic pot fi reprezentate excelent grafice complexe în diferite culori și degradeuri la un preț deosebit de avantajos. Culorile nu sunt imprimate ca la serigrafie direct pe textile, ci jeturile de cerneală sunt aplicate pe o hârtie specială, care va fi transferată ulterior pe material cu ajutorul unei prese termice. O dată ce adezivul stratului de acoperire este răcit, filmul purtător poate fi îndepărtat - subiectul rămâne pe textile. Textura acestei imprimari prin transfer termic este ușor cauciucată și are o suprafață închisă, impermeabilă. Din punct de vedere al raportului cost-eficienţă, acest transfer termic este avantajos chiar și pentru ediții mici.

Print and cut

Metodă de imprimare bazată pe folie imprimată cu vopea eco-solventă (policromie) + tăiere pe contur și apoi aplicare la temperatura de 150 grade.

Imprimare digitală DTG (Direct to Garment)

Imprimarea digitală este o metodă modernă folosită la personalizarea textilelor, în special a tricourilor, bluzelor si hanoracelor (cunoscute și sub denumirea de sweatshirts/sweatjackets). Prin tehnologia „inkjet“, ţesătura este imprimată direct prin cerneluri speciale, care vor fi absorbite de fibrele materialului. Atât materialele deschise cât și cele inchise pot fi imprimate cu orice fel de culoare. Printul pe material se simte moale la atingere. Prin acest print se poate acorda o atenţie sporită la detalii și o bună rezistenţă la spălare. Această imprimare digitală se poate realiza la un preţ avantajos chiar și pentru o bucată.

Sublimarea

Prin sublimare, motivul dorit pentru personalizare este transferat pe materialul textil sub influenţa puternică a căldurii la o înaltă presiune. Cernelurile de imprimare sunt transferate pe material în stare gazoasă, ulterior acestea sublimându-se (evaporându-se) din ţesatură prin răcire, astfel încât motivele transferate sunt aproape imperceptibile la atingere și extrem de durabile. Un proces optim de sublimare se poate aplica doar pe textilele albe sau foarte deschise cu un minim de 85% poliester, fiind recomandat în special pentru articolele sportive.

Imprimare Flock

Ca metodă de personalizare, imprimarea Flock este foarte des folosită de cluburi și echipele sportive. Imprimarea flock se poate face prin două metode: prin transfer cu ajutorul unei folii sau direct pe material. La metoda Flock prin transfer, fibrele flock sunt aplicate pe o folie acoperită cu un strat de adeziv, care se imprimă apoi pe material. Deoarece suprafaţa foliei aplicate este relativ groasă, motivul va apărea ușor ridicat pe ţesătură (efect 3D). Suprafaţa imprimată este pufoasă și conferă un simţ plăcut, ușor catifelat. Imprimare Flock este foarte durabilă, iar culorile păstrează strălucirea lor, chiar și după mai multe spălări. Un procedeu mai complicat îl prezintă Flockul Direct. În acest caz, suprafaţa cu adeziv este aplicată prin serigrafie direct pe material iar fibrele flock vor fi împrăștiate pe acestă suprafaţă prin interferenţe electro-magnetice.

Strass

Finisarea cu ștrasuri cristaline de diferite culori, forme și mărimi, este aplicată pe materialul textil prin diferite metode. Motivul dorit este fixat în funcție de procesul de imprimare fie pe o folie de hârtie prin transfer termic și apoi folia aceasta urmând a fi transferată pe material, fie direct pe ţesătură. Costurile de producţie depind de numărul și calitatea ștrasurilor utilizate. Acest procesul este foarte complicat și ca urmare relativ costisitor, efectul optic fiind însă absolut convingător.

Imprimare Flex

O alternativă optimă a serigrafiei, atunci când este vorba despre motive mai simple cu relativ puţine culori, o conferă imprimarea prin flex. Acest procedeu de personalizare oferă o calitate superioară și durabilă. Printul este realizat dintr-un filmuleţ subțire, neted și elastic, motivul fiind transferat prin intermediul unei prese de transfer asupra materialului în condiţii ideale de temperatură şi presiune. Imprimarea Flex este recomandată pentru tiraje mici.